הרבה גלית כהן-קדם, יזמת ומובילת הקהילה

תושבת חולון, נשואה לאדר ואם להודיה, לאוּרי ולעברי. גלית היא בוגרת התכנית הישראלית להכשרת רבנים של התנועה ליהדות מתקדמת בהיברו יוניון קולג' בירושלים והוסמכה לרבנות בנובמבר 2014.
הרבה גלית היא בעלת תואר שני במגדר ויהדות, במסגרת התכנית "מגדר בשטח" באוניברסיטת בר אילן. בוגרת "תהודה"- בית מדרש למנהיגת יהודית של המדרשה באורנים וקולות, ותואר ראשון בספרות עברית ולשון עברית של חז"ל מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
גלית מנחה טקסים, מלמדת תורה ותרבות עברית לקהלים מגוונים, מפתחת תכניות קהילתיות וחינוכיות, מקדמת פעילות של צדק חברתי וערבות הדדית בעיר ומלווה רוחנית לאנשים במצבי חיים משתנים. 

 

 

 

 

הדס פסטר בכר, מנהלת קהילה

נשואה לגדי ואמא לנדב, איה ואסף. גדלתי בקיבוץ עמיר שבעמק החולה, חניכה נלהבת בתנועת "השומר הצעיר". עברתי עם המשפחה שהקמתי לחולון בשנת 2007.

בוגרת תואר ראשון בספרות עברית ולשון עברית באוניברסיטת תל-אביב, ולימודים בבית מדרש הפלורליסטי של "קולות" 

לקהילת קודש וחול הגעתי לפני כעשר שנים והייתי שותפה בקבוצת המקימים של "גן תרבות עברית" (שהתפתח עם השנים ל"מסלול חינוכי תל"י תרבות עברית). בתשע השנים האחרונות מילאתי בקהילה תפקידים התנדבותיים שונים – פורמליים יותר ופחות. ברוב התפקידים עסקתי בהיבט של פיתוח קהילה.

גם בתחום המקצועי עסקתי בשנים האחרונות בתחום פיתוח קהילה – בקהילות מסוגים שונים, ובהשקה לתחומים של חברה, תרבות והתחדשות יהודית.

 

אני מאמינה גדולה בכוחה של קהילה – לשנות, לחזק, ליצור. קהילת קודש וחול מאפשרת למשפחתי ולי להיות חלק משיח פלורליסטי, לקיים ערבות הדדית הלכה למעשה, לשאול שאלות לגבי הזהות היהודית שלנו ולמצוא מקום שבו ליהדות שלנו יש מקום. 

דנה טורס, רכזת קהילה

גדלתי בארה"ב שם התחנכתי על ערכי היהדות הרפורמית והפלורליסטית. עליתי לישראל בגיל 13 ומאז אני תושבת חולון, העיר שבה בחרתי להקים משפחה ולגדל את בני.

למדתי תואר ראשון בהיסטוריה, תואר שני במקרא ואני מורה מוסמכת לתנ"ך במקצועי. בעברי עסקתי בהוראה בבתי ספר יסודיים ותיכוניים וגם באקדמיה. בזמני הפנוי אני אוהבת לקרוא, לנגן, לסרוג, ולטייל עם חבריי ומשפחתי.

קהילת קודש וחול מרגישה עבורי כהמשך טבעי לחיי המשפחה וסביבת החברים הקרובה שלי, הן בערכים המייצגים את הקהילה והן בערבות ההדדית והאחריות החברתית המאפיינת אותה.