דווקא היום רוצה לדבר על אהבה.
בשישי האחרון זכיתי להנחות מעין חופה לזוג מתוק במיוחד. הם ביחד 15 שנה, נשואים 7, הולידו שני זאטוטים מתוקים. אז איך מציינים את הרגע שבו אנחנו יותר נשואים מחברים? יותר עם מאשר בלי? רוצים להמשיך לקרוא? לחצו כאן.
מין יום דאגות שכזה.
יום שמודאג מהגרעון התקציבי בעמותה ומנסה למצוא פתרונות. עם תקציב תכניות רזה של כ-115000 ש"ח בשנה, אפילו ללא משרד או הוצאות או הוצאות לתחזוק מבנה, ההישרדות של העמותה שבבסיס הקהילה היא מאבק יום יומי. אז לא מוותרים… להמשך קריאה, לחצו כאן.
איך חגגת את בר המצווה שלך?
עלית לתורה ?מה אתה זוכר מן האירוע ?מן ההכנות אליו? מהפרשה שלך? (אותך, חברה אני בכלל לא שואלת כי אם בגילי ומעלה יש סיכוי סביר שלא זכית) להמשך קריאה, לחצו כאן.
הפרשת חלב פמיניסטית – יש דבר כזה!
היא לקראת גיוס, או לפני חתונה, אחרי מחלה, חוגגת בת מצווה או לקראת יומולדת עגול- אלה מגוון הסיבות שהוזמנתי, בהססנות מה בתחילה, להנחות הפרשת חלה. להמשך קריאה, לחצו כאן.
אמנם השמיים בהירים היום, אבל בעצם כולנו חיים בערפל
מחשבות להפטרת פקודי, שעברה כבר, אבל התובנה שעלתה ממני מלווה גם היום, ובכל יום. להמשך קריאה, לחצו כאן.
מתחילה לסכם מסע מרגש בקרב קהילות אחיות בתפוצות
בשבת האחרונה השתתפתי בשחריות מיוחדות לכבוד רבי ומורי, הרב ג'ון רוסוב, שמסכם 40 שנות רבנות קהילתית- מתכון 30 בקהילת Temple Israel of hollywood בקליפורניה. להמשך קריאה, לחצו כאן.
והפעם: כמה מילים על עמיות יהודית
עמיות, מילה יחסית חדשה בעברית (גם רבה היא מילה חדשה בעברית) מציינת את המציאות בה להיות יהודי/ה משמעו להיות חלק מעם, שיושב, כידוע, לא רק בישראל. נשמע פשוט? לא בטוחה. להמשך קריאה, לחצו כאן.
היום ציינו מעמד ראש חודש אדר א' בסלול תל"י ניצנים.
בכול מעמד אנו מזמינים נציגים מכיתה לדבר על ערך החודש (לפי התכנית של משרד החינוך)מזוויות אישיות. להמשך קריאה, לחצו כאן.
בונה קהילה.
הקהלת קהילות היא תחום שזכה לעדנה מחודשת בעשור האחרון,ויש לו כבר בסיס מחקרי לא מבוטל.יש תורה, או תורות, ומודלים וגישות. להמשך קריאה, לחצו כאן.
מה זה, בעצם רבה של מסלול חינוכי?
אילו היינו בחינוך הממלכתי- דתי, אני מניחה שהשאלה הייתה מורכבת פחות. אבל אנחנו לא. להמשך קריאה, לחצו כאן.
רובנו לא גדלנו עם רבה בחיינו.
טבעי שנשאל: מה רבה רפורמית עושה כול היום? להמשך קריאה, לחצו כאן.